Oпштински савези

ФСО Алексинац

fsoaleksinacФСО Алексинац покрива територију општине Алексинац, Ражањ и Сврљиг. На том подручју има регистрованих око 1500 играча различитог узраста /петлићи, пионири, кадети, омладинци и сениори/. Савез ради у посебној канцеларији која се налази у склопу спортског центра “Таш” у Алексинцу, у улици 7. јул бб. /трибина-“Таш”/. На истој трибини, налазе се и просторије фудбалског савеза Нишавског округа у сопственој канцеларији. У оквиру савеза регистроване су екипе које су узеле учешће редовном такмичењу /Српска лига, Зонска лига, лига Нишавског округа, Општинска лига као лиге млађих категорија.

Општински фудбалски савез Алексинац спроводи такмичење у Општинској лиги-Алексинац која броји 16 такмичарских екипа, као и лиги млађих пионира и Омладинској лиги. Такмичење се одвија по посебном распореду у два такмичарска циклуса уз отежане услове. Сам ОФС-Алексинац има своју посебну канцеларију, као и све органе прописане од стране ФС Србије. Сама канцеларија није у довољној мери опремљена по најновијим захтевима и прописима ФС Србије. Тешка материјална ситуација приморава нас да у границама могућности успешно спроводи такмичење.

ФСО Дољевац

fsodoljevacФСО Дољевац ради у склопу Спортског савеза-Дољевац /заједничка просторија/. На тој територији има већи број регистрованих клубова у поређењу са бројем насеља и саме популације. Највећи број клубова такмичи се у вишем степену такмичења, тако да једно време су тешко успевали да за неколико сеоских насеља организују такмичење на нивоу Општинске лиге. Међутим неколико клубова је реактивирано и основано тако да се лига ФСО Дољевац игра регуларно. Раније је због мањка клубова организован и четворокружни систем. Осим општине Дољевац ФСО Дољевац обухвата и подручје општине Гаџин Хан.

Велики број спортских радника ради у оквиру Општинског савеза тако да ту немамо неких озбиљнијих проблема. Финансиска средства за такмичење обезбеђује од СО Дољевац и ту немамо потешкоће бар што се тиче клубова који се такмиче. Ове године планирано је да се средстава уложе и у опремању клубова опремом и уређењем спортских терена што ће само допринети да организација буде на једном вишем нивоу. 

ФСО Мерошина

fsomerosinaФСО Мерошина покрива територију општине Мерошина и организује такмичење Општинске лиге која броји 10 клубова, као и лигу млађих категорија у коју су укључени клубови који наступају у Нишавском округу и Општинској лиги. Савез ради у просторији СО-Мерошина непосредно где је смештен и Спортски савез општине Мерошина. Годинама није било средстава за веће улагање у опремање Савеза, тако да се неможемо похвалити са условима који би омогућили бољи рад. И поред отежаних услова успевама да организује тамичење на територији општине.

Захваљујући ентузијастима, дугогодишњим спортским радницима и у отежаним условима успева да окупи младе, који су активно уључени у такмичење лиге Нишавског округа, Општинске лиге и лиге млађих категорија. У сарадњи са СО Мерошином /Спортским савезом/, успева да део финансиских средстава обезбеди за све клубове који су активно узели учешће у такмичењу. Ове године планира да укључи и остале месне заједнице да активирају и региструју клубове уз обећање да ће им помоћи да изграде сопствене терене, јер је то један од основних проблема спортских колектива на територији општине. Поједини клубови нису узели учешће у такмичењу, због слабе унутршње организације и све мањег интереса за фудбал.
Избор писма
 7. јули бб (спортски центар "ТАШ"), 18220 Алексинац
+381/018-803051       office@fsno.org.rs